Onze leden

Het Operagezelschap

Mascha van de Kuit

Sopraan

Mascha van de Kuit begon in 1996 op 18 jarige leeftijd met zingen. Actief bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap ontwikkelde zij zich op het gebied van muziektheater. Tevens neemt Mascha deel aan projecten met kamerkoren of oratoriaverenigingen. Haar voornaamste affiniteit blijft het vak van muziektheater. "In geen ander klassiek zangvak word je zo uitgedaagd op zowel fysiek, mentaal als stemtechnisch terrein. De creativiteit die je hierin kwijt kan, de uitdaging die het biedt en de energie die het oplevert maakt dat ik mijn hart aan dit vak verpand heb."


Kitty van der Veer

Mezzosopraan

Kitty van der Veer heeft tot 1987 de Kunstacademie in Utrecht bezocht. Vandaag de dag verzorgt ze de affiches, de kleding, decors en enscenering bij OperaUtrecht.

Haar stem heeft een groot bereik, zodat haar repertoire heel afwisselend is. Zingen is voor haar een creatieve uiting in rechtstreeks contact met het publiek, waarbij nu al haar creatieve talenten aan bod komen.

Karina Snel

Sopraan


Ingrid Heuts

Sopraan


Fons Roels

Bariton

Reeds lang actief als tenor bij verschillende operakoren is hij twaalf jaar geleden ook als solist in een klein amateur opera gezelschap gaan zingen.

Daartoe is hij zangles gaan nemen bij Esin Özsan, sopraan en operazangeres en vervolgens enkele jaren bij Henk Vonk, tenor en operazanger. Daarna heeft hij zich verder ontwikkeld als bariton bij zangcoach Lennart de Miranda. Zijn huidige zangleraar is Rudolf Ruivenkamp, tenor en opera- en operettezanger.

"Zingen van opera doet naast techniek een beroep op gevoel en emotie. Deze combinatie is een persoonlijke uitdaging en heeft mijn hart gewonnen."

Jeroen van Staveren

Bas-bariton

Jeroen van Staveren was blokfluitist. In 1997 besloot hij om zich meer aan zingen te wijden, geïnspireerd door Thomas Hampson, die in dat jaar een masterclass gaf in het Concertgebouw in Amsterdam.

Hij zong een aantal jaren bij Passieprojecten o.l.v. Madeleine Ingen Housz. Hij werkte aan de uitvoeringspraktijk in workshops van Louise Werner en Rudolf Ruivenkamp. Van deze laatste neemt hij les. Naast opera is hij een groot liefhebber van het Duitse Lied; met name Franz Schubert, van wie hij die Schöne Müllerin vertolkte.


Rinus Tiesma

Tenor

Voor Rinus Tiesma is het zich eigen maken en vertolken van een rol in een opera de grote uitdaging. Het samen met anderen werken aan en ontwikkelen van een operaproductie geeft hem veel voldoening.
Ton van Idsinga

Bas

Peter 't Hart

Tenor

Hoewel veel langer een opera-fan, is Peter zelf gaan zingen in 2013, bij de Nijmeegse operettegroep Carmina Ludicra. Sinds 2014 doet hij als tenor allerlei projectwerk. Het hoogtepunt daarvan was de opera Thijl (2018), jubileum van het Utrechtsch Studenten Concert.

Sinds voorjaar 2019 doet Peter mee met OperaUtrecht.

Foto van Roelof Hoeksema - '17