Onze leden

Het OperagezelschapElena Bazhenova

Mezzosopraan

Elena Bazhenova is geboren in Sint Petersburg en vanaf haar vroegste jeugd bezig met muziek. Na het afstuderen van de Moskouse Academie van Kunst en Cultuur kreeg Elena de eer om te zingen onder leiding van Nadesda Babkina en heeft met haar ensemble opgetreden over de hele wereld.

Maar ook stopte ze niet met studeren en in 2002 heeft ze de opleiding tot solist afgerond aan Muziekacademie Gnesin in Moskou. Sinds 2021 is Elena verbonden aan OperaUtrecht.


Kitty van der Veer

Mezzosopraan

Kitty van der Veer heeft tot 1987 de Kunstacademie in Utrecht bezocht. Vandaag de dag verzorgt ze de affiches, de kleding, decors en enscenering bij OperaUtrecht.

Haar stem heeft een groot bereik, zodat haar repertoire heel afwisselend is. Zingen is voor haar een creatieve uiting in rechtstreeks contact met het publiek, waarbij nu al haar creatieve talenten aan bod komen.

Karina Snel

Sopraan


Ingrid Heuts

Sopraan
Rinus Tiesma

Tenor

Voor Rinus Tiesma is het zich eigen maken en vertolken van een rol in een opera de grote uitdaging. Het samen met anderen werken aan en ontwikkelen van een operaproductie geeft hem veel voldoening.

Fons Roels

Bariton

Reeds lang actief als tenor bij verschillende operakoren is hij twaalf jaar geleden ook als solist in een klein amateur opera gezelschap gaan zingen.

Daartoe is hij zangles gaan nemen bij Esin Özsan, sopraan en operazangeres en vervolgens enkele jaren bij Henk Vonk, tenor en operazanger. Daarna heeft hij zich verder ontwikkeld als bariton bij zangcoach Lennart de Miranda. Zijn huidige zangleraar is Rudolf Ruivenkamp, tenor en opera- en operettezanger.

"Zingen van opera doet naast techniek een beroep op gevoel en emotie. Deze combinatie is een persoonlijke uitdaging en heeft mijn hart gewonnen."
Ton van Idsinga

Bas

Peter 't Hart

Tenor

Hoewel veel langer een opera-fan, is Peter zelf gaan zingen in 2013, bij de Nijmeegse operettegroep Carmina Ludicra. Sinds 2014 doet hij als tenor allerlei projectwerk. Het hoogtepunt daarvan was de opera Thijl (2018), jubileum van het Utrechtsch Studenten Concert.

Sinds voorjaar 2019 doet Peter mee met OperaUtrecht.

Foto van Roelof Hoeksema - '17