Onze leden

Het OperagezelschapKitty van der Veer

Mezzosopraan

Kitty van der Veer heeft tot 1987 de Kunstacademie in Utrecht bezocht. Vandaag de dag verzorgt ze de affiches, de kleding, decors en enscenering bij OperaUtrecht.

Haar stem heeft een groot bereik, zodat haar repertoire heel afwisselend is. Zingen is voor haar een creatieve uiting in rechtstreeks contact met het publiek, waarbij nu al haar creatieve talenten aan bod komen.

Karina Snel

Sopraan

Karina Snel heeft sinds ongeveer haar 10e jaar zangles gehad bij verschillende zangdocenten. In die tijd had zij ook voor het eerst een kleine bijrol in Die Zauberflöte welke werd opgevoerd in de Muziekschool aan het Domplein in Utrecht. Zij kwam met opera in aanraking door haar moeder, Kitty van der Veer (zie hierboven). Daarna is het altijd een onderdeel van haar leven geweest.

In de tussentijd heeft zij ook lange tijd elektrische gitaar gespeeld en de achtergrondzang gedaan in een soul/rockband. Op dit moment zingt Karina naast OperaUtrecht bij een vrouwenkoor met driestemmige religieuze, wereldlijke en renaissance stukken. Hierin komt soms ook oude muziek aan bod uit de Barok periode wat naast opera haar voorliefde heeft.Ingrid Heuts

SopraanRobert Schliessler

Bariton

Robert J. Schliessler (Bariton) heeft al in veel producties als solist gezongen en gespeeld. Hij heeft sinds zijn 15de zangles en begon met jazz en popbands. In 2001 stapte hij over naar muziektheater, omdat hij de combinatie van zingen en spelen het allerleukst vindt. Hij heeft ook verschillende theaterproducties geschreven, geregisseerd en geproduceerd. In het gewone leven is Robert cineast.


Rinus Tiesma

Tenor

Voor Rinus Tiesma is het zich eigen maken en vertolken van een rol in een opera de grote uitdaging. Het samen met anderen werken aan en ontwikkelen van een operaproductie geeft hem veel voldoening.

Peter 't Hart

Tenor

Hoewel veel langer een opera-fan, is Peter zelf gaan zingen in 2013, bij de Nijmeegse operettegroep Carmina Ludicra. Sinds 2014 doet hij als tenor allerlei projectwerk. Het hoogtepunt daarvan was de opera Thijl (2018), jubileum van het Utrechtsch Studenten Concert.

Sinds voorjaar 2019 doet Peter mee met OperaUtrecht.

Foto van Roelof Hoeksema - '17


Wijbe de Boer

Bas

Wijbe begon met zingen als zesjarige in de kerk.

Toen hij 23 was, begon hij met het zingen van klassieke muziek in koorverband. Sinds 2013 kwam daar ook zangles bij en werd het dus nog een slag serieuzer.

Toch ziet Wijbe zelf zingen vooral nog als "gewoon een leuke hobby".Fons Roels

Bariton


Ton van Idsinga

Bas