Onze begeleiders

Michiel van Laarhoven

Piano

Michiel van Laarhoven studeerde koordirectie bij Wilko Brouwers aan de Meerjarige Dirigentenopleiding te Utrecht. Tijdens en voor deze opleiding was hij bij verschillende koren en ensembles al vaak te zien als pianist. Na zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Michel de Kort, Louis Buskens en Fokko Oldenhuis.

Daarnaast deed hij voor verschillende opera- en operetteverenigingen de koorinstudering van talloze werken waaronder Die Fledermaus, The Mikado en Die Lustige Witwe. Ook dirigeerde hij onder meer Die Zauberflöte (Mozart), Dido and Aenea's (Purcell), Carmina Burana (Orff), L'elisir d'amore (Donizetti) en Haydn's Schöpfung in een een geënsceneerde versie. Michiel staat momenteel met veel plezier voor muziektheatervereniging Poly Hymnia te Zeist.

Evert-Jan de Groot

Piano

Evert-Jan de Groot (1988) heeft klassiek piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht gestudeerd bij hoofdvakdocenten Mila Baslawskaja, Hans Eijsackers, Martyn van den Hoek en Henry Kelder. Tevens is Evert-Jan afgestudeerd als filosoof aan de Universiteit Utrecht. Recentelijk heeft hij zich ook toegelegd op dirigeren en ontving onderricht van dirigenten Ivo Meinen en Konradin Herzog.

Als musicus heeft Evert-Jan een zeer brede ervaring, niet alleen als (solistisch) pianist, maar ook als hoornist (o.a. bij het USConcert en het VU-orkest), organist en dirigent. Als zelfstandige zonder personeel ligt zijn nadruk op het begeleiden en coachen van operazangers, dat tegenwoordig tot uiting komt in diverse opdrachten als repetitor bij de NTR ZaterdagMatinee, De Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera, naast het begeleiden van diverse koren, solisten en instrumentalisten.

Ingrid Corvers

Verteller

Ingrid Corvers is vooral bekend als presentator bij Radio M Utrecht, waar ze als zzp-er aan diverse programma's meewerkt. Ook was ze 18 jaar lang de vaste stem van Classic FM en ze was op Radio 4 te horen in het programma Muziekperiodiek. Daarnaast spreekt ze bedrijfsfilms, commercials en kinderboeken in. Sinds enkele jaren is ze als verteller verbonden aan OperaUtrecht.

In het verleden heeft Ingrid verteld bij het Naardens Kamerorkest (De Middagheks, Dvořak), de Orkestvereniging Amersfoort (Peer Gynt, Grieg), het Willibrord Kamerkoor (A Festival of Lessons and Carols), het Utrechts Kamerkoor (De Portugese Non) en Binnenstadskoor Zangria (Liederen voor Libussa).